SKU: AC002533 Kategori: Brand:

CPU Intel CORE i7 12700F TRAY 65W S1700

339.99Share it:

Intel® Directed I/O Virtualization Technology (VT-d)
Intel® Directed I/O Virtualization Technology (VT-d) zgjeron mbështetjen ekzistuese të zgjidhjes së virtualizimit për IA-32 (VT-x) dhe sistemet që ekzekutojnë procesorët Itanium (VT- i) dhe shton mbështetje të re për virtualizimin e pajisjes I/O. Intel VT-d mund të ndihmojë përdoruesit të përmirësojnë sigurinë dhe besueshmërinë e sistemeve dhe performancën e pajisjeve I/O në mjedise të virtualizuara.

Teknologjia e Virtualizimit Intel® (VT-x)
Me Intel Virtualization Technology (VT-x), një platformë harduerike mund të përdoret si platforma të shumta “virtuale”. Ofron menaxhim të përmirësuar përmes më pak kohëzgjatjeje dhe ruajtjes së produktivitetit duke zhvendosur operacionet e llogaritjes në ndarje të veçanta.

Intel® 64
Kur kombinohet me softuerin e duhur, arkitektura Intel 64 mundëson përpunimin 64-bit në serverë, stacione pune, PC dhe platforma celulare. Intel 64 përmirëson performancën sepse ky zgjerim i procesorit lejon që sistemi të ketë më shumë se 4 GB virtuale dhe fizike mund të adresojë kujtesën.

cache
Cache e CPU-së është një zonë me memorie të shpejtë që ndodhet në procesor. Intel Smart Cache i referohet arkitekturës që lejon të gjitha bërthamat të ndajnë në mënyrë dinamike aksesin në cache të nivelit të fundit.

Intel AES Instructions New Instructions
Intel AES New Instructions (Intel AES-NI) është një grup udhëzimesh për enkriptimin dhe deshifrimin e shpejtë dhe të sigurt të të dhënave. AES-NI janë komponentë të vlefshëm për aplikacionet kriptografike, p.sh. P.sh. për: aplikacionet e enkriptimit/deshifrimit me shumicë, vërtetimin, gjenerimin e numrave të rastësishëm dhe enkriptimin e vërtetimit.

gjendjet e pushimit
Gjendjet e gjumit (gjendjet C) përdoren për të ruajtur energjinë kur procesori është në punë. C0 është gjendja e funksionimit, dmth. CPU është duke kryer detyra të dobishme. C1 është gjendja e parë boshe, C2 është e dyta, e kështu me radhë, me më shumë veprime të kursimit të energjisë që ndërmerren për numra më të lartë të gjendjes C.

Teknologjia Intel Turbo Boost
Teknologjia Intel Turbo Boost rrit dinamikisht frekuencën e një procesori sipas nevojës duke përfituar nga hapësira kryesore termike dhe e performancës për të ofruar më shumë shpejtësi kur nevojitet dhe më shumë efikasitet energjie kur nuk është.

Shpejtësia maksimale e orës Turbo
Frekuenca maksimale turbo është frekuenca maksimale me një bërthamë në të cilën procesori mund të funksionojë me teknologjinë Intel® Turbo Boost dhe, nëse është e pajisur, Intel Thermal Velocity Boost. Frekuenca matet në gigahertz (GHz), ose miliarda cikle për sekondë.

Biti Execute-Disable Bit
Execute-Disable është një veçori sigurie e bazuar në harduer që zvogëlon rrezikun e infektimit me virus dhe mund të parandalojë ekzekutimin e programeve me qëllim të keq në server ose rrjet.

Teknologjia Intel Hyper-Threading
Teknologjia Intel Hyper-Threading mundëson dy fije përpunimi për bërthamë fizike. Aplikacionet me shumë fije mund të bëjnë më shumë punë paralelisht dhe të kryejnë detyra më shpejt.

grup udhëzimesh
Një grup instruksionesh është grupi i komandave dhe udhëzimeve bazë që një mikroprocesor kupton dhe mund t’i ekzekutojë. Vlera e shfaqur tregon se me cilin grup instruksionesh Intel është i pajtueshëm ky procesor.

Intel® VT-x me tabela të zgjeruara të faqeve (EPT)
Intel® VT-x me tabela të zgjeruara të faqeve (EPT), i njohur gjithashtu si Përkthimi i Adresave të Nivelit të Dytë (SLAT), përshpejton aplikacionet e virtualizimit me memorie intensive. Përdorimi i Tabelave të Zgjeruara të Faqeve në platformat e Teknologjisë së Virtualizimit Intel® redukton kostot e përgjithshme të ruajtjes dhe energjisë dhe rrit jetëgjatësinë e baterisë përmes optimizimit të harduerit të menaxhimit të tabelës së faqeve.

Mbështet memoria Intel Optane
Memoria Intel Optane është një klasë e re revolucionare e memories së qëndrueshme që ndodhet midis kujtesës së sistemit dhe ruajtjes së të dhënave për të përshpejtuar performancën dhe reagimin e sistemit. I kombinuar me drejtuesin e Intel® Rapid Storage Technology, ai menaxhon pa probleme nivele të shumta të ruajtjes, ndërsa siguron një makinë virtuale për sistemin operativ. Kjo siguron që të dhënat e përdorura shpesh të jenë në nivelin më të shpejtë të ruajtjes. Memoria Intel® Optane™ kërkon konfigurim specifik të harduerit dhe softuerit. Për kërkesat e konfigurimit, shihni.

Teknologji e avancuar Intel SpeedStep
Teknologjia e avancuar Intel SpeedStep është një funksionalitet i avancuar për kombinimin e performancës së lartë me konsumin më të ulët të mundshëm të energjisë që kërkohet në pajisjet mobile. Teknologjia tradicionale Intel SpeedStep ndërron njëkohësisht tensionin dhe frekuencën midis niveleve të larta dhe të ulëta bazuar në ngarkesën e procesorit. Teknologjia e përmirësuar e Intel SpeedStep® bazohet në këtë arkitekturë dhe përdor strategjitë e projektimit si ndarja midis ndryshimeve të tensionit dhe frekuencës, si dhe ndarjen dhe rikuperimin e orës.

Çelësi i sigurt
Çelësi i sigurt Intel bazohet në një gjenerator dixhital të numrave të rastësishëm që gjeneron numra krejtësisht të rastësishëm dhe kështu forcon algoritmet e enkriptimit.

Teknologjia Intel Speed ​​​​Shift
Teknologjia Intel Speed ​​​​Shift përdor gjendjet P të kontrolluara nga hardueri për të ofruar kohë përgjigjeje dukshëm më të shpejta me ngarkesa pune kalimtare, me kohëzgjatje të shkurtër, me një fije (si shfletimi në ueb). Gjithashtu i lejon procesorit të zgjedhë frekuencën dhe tensionin më të mirë të funksionimit për performancë optimale dhe efikasitet të energjisë.

Intel® Deep Learning Boost (Intel® DL Boost)
Një grup i ri i teknologjive të integruara të procesorit për të përshpejtuar rastet e përdorimit të të mësuarit të thellë të AI. Kjo zgjeron Intel AVX-512 me një VNNI të ri (Udhëzim për rrjetin nervor vektor) që përmirëson ndjeshëm performancën e të mësuarit të thellë në krahasim me gjeneratat e mëparshme.

Shtesat e grupit të udhëzimeve
Zgjerimet e grupit të udhëzimeve janë udhëzime shtesë për të rritur performancën kur kryeni të njëjtat operacione në objekte të shumëfishta të të dhënave. Këto mund të përfshijnë SSE (Streaming SIMD Extensions) dhe AVX (Advanced Vector Extensions).

Frekuenca Intel Turbo Boost Max Technology 3.0
Intel Turbo Boost Max Technology 3.0 identifikon bërthamat me performancën më të mirë dhe ofron performancë më të mirë për ato bërthama duke rritur frekuencën e orës sipas nevojës duke ruajtur fuqinë dhe hapësirën e përdorur termike. Frekuenca Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 është shpejtësia e orës së CPU-së kur funksionon në këtë modalitet.

Intel Turbo Boost Max Technology 3.0
Intel Turbo Boost Max Technology 3.0 identifikon bërthamat me performancën më të mirë dhe ofron performancë më të mirë për ato bërthama duke rritur shpejtësinë e orës sipas nevojës gjatë përdorimit të energjisë dhe hapësirës termike.

Teknologjitë e monitorimit termik
Teknologjitë e monitorimit termik mbrojnë paketën dhe sistemin e procesorit nga dështimet e lidhura me temperaturën nëpërmjet veçorive të menaxhimit termik. Një sensor dixhital i temperaturës në çip zbulon temperaturën e bërthamës dhe veçoritë e menaxhimit termik ulin konsumin e energjisë së paketës kur është e nevojshme, duke ulur temperaturën për të qëndruar brenda kufijve normalë të funksionimit.

Pajisjet e menaxhimit të volumit Intel (VMD)
Intel Volume Management Device (VMD) ofron një metodë të zakonshme, të fuqishme të menaxhimit të prizës së nxehtë dhe LED për disqet NVME në gjendje të ngurtë.

Intel Gaussian and Neural Accelerator
Intel Gaussian and Neural Accelerator (GNA) është një bllok përshpejtuesi funksional me fuqi të ulët, i krijuar për ngarkesat e punës me AI me qendër audio dhe shpejtësinë. Intel GNA është projektuar për të ekzekutuar rrjete nervore të bazuara në audio me fuqi jashtëzakonisht të ulët ndërsa shkarkon atë ngarkesë nga CPU.

Kontrolli i ekzekutimit i bazuar në modalitet (MBE)
Kontrolli i ekzekutimit i bazuar në modalitet mund të verifikojë dhe zbatojë në mënyrë më të besueshme integritetin e kodit në nivelin e kernelit.

Intel Boot Guard
Teknologjia Intel Device Protection with Boot Guard ndihmon në mbrojtjen e mjedisit nga viruset dhe sulmet e softuerit me qëllim të keq përpara se sistemi operativ të aktivizohet.

Intel Control-Flow Enforcement Technology
CET – Intel Control-Flow Enforcement Technology (CET) mbron nga abuzimi i copave legjitime të kodit nga sulmet e programimit të orientuar drejt kthimit (ROP) për të rrëmbyer strukturën e kontrollit.

Mundësitë e pagesave
Mundesite e pagesave
Importuar nga:

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Jini i pari që shqyrton “CPU Intel CORE i7 12700F TRAY 65W S1700”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *